« Takaisin blogilistaan

Työhaastattelu on helppo nakki

Kirjoittanut (10. maaliskuuta 2014)

Ystävämme Philippe kertoo kuinka työhaastattelut ovat oikeasti helppo ja hyvä juttu. Hän ja Orava.co haluavat auttaa sinua löytämään mahtavan työpaikan. Käy siellä ja samalla tykkäämässä Headsted Oy:n profiilista!

Kenkäsi on juuri kiillotettu ja kätesi hikoavat… Ensimmäiset työhaastattelut ovat hermoja raastavia.

Työhaastattelu on mahdollisuus

Jos haluat epätoivoisesti työpaikan, yrität esittää mahdollisimman hyvän kuvan itsestäsi. Olet valmis antamaan täydelliset vastaukset kysymyksiin. Perehdyt yritykseen, selvität jopa haastattelijasi taustoja. Sitten vain kerrot sen, mitä hän haluaa kuulla.

Jokin on pielessä kun työnhaku hoidetaan tällä tavalla.

Työ on nykyisin muutakin kuin elantonsa ansaitsemista. Käytät puolet ajasta jonka olet valveilla töissä. Miksi et siis tekisi jotain josta todella nautit? Miksi et hankkiutuisi ympäristöön, jossa voit olla levollisesti oma itsesi?

Tiedät varmaan sen leffan, jossa kaveri esittää miljonääriä vain tehdäkseen tyttöön vaikutuksen? Lopulta asiat menevät solmuun ja tyttö saa valheen selville… eikä tykkää tästä yhtään! Kaveri tekee lopulta kaikkensa, kunnes he päätyvät yhteen ja onnelliseen loppuun. Tällaisia loppuja on vain Hollywood-elokuvissa.

Tarinan opetus on: älä teeskentele olevasi jotain, mitä et ole. Loppujen lopuksi on molempien osapuolten eduksi, jos olet oma itsesi. Jos yritys ei hyväksy sinua sellaisenaan, on hyvä saada se ajoissa selville ja valmistautua seuraavaan haastatteluun.

Kun seuraavan kerran valmistaudut haastatteluun ja kätesi hikoavat, niin muista yksi asia: itsenäsi meneminen on varmasti helpoin ja paras asia, mitä voit tehdä.