« Takaisin blogilistaan

Työnhakijan työkalupakki Tampereella

Kirjoittanut Kirsikka Kaipainen (8. marraskuuta 2017)

Tampereella tarjotaan työnhakijoille tukea jännityksen käsittelyyn tai oman elämän suunnan selkiyttämiseen Headstedin ohjelmilla.

Tampereen kaupunki aloitti työnhakijoille suunnattujen digitaalisten palveluiden koekäytön marraskuun alussa. Kokeilujakso kestää tammikuun 2018 loppuun saakka ja jakson aikana kertyvän palautteen ja kokemusten perusteella katsotaan, miten jatketaan. Tänään minä ja Aki olimme esittelemässä Jännää juttua ja Hyvän elämän kompassia kiinnostuneille ja kuulimme itsekin lisää muista työkalupakin palveluista. Ideana on siis, että työnhakija voi käyttää näitä palveluita omien tarpeidensa mukaan hyvinvointinsa tueksi ja/tai keikkatöiden löytämiseen.

Työkalupakkiin kuuluvat seuraavat kaksi muiden tekemää palvelua:

  • Huoleti-sovellus – voit tutustua muihin työnhakijoihin ja rakentaa oman tukiverkoston ihmisistä, jotka ovat kanssasi samassa elämäntilanteessa.
  • Work Pilots – yhdistää lyhytkestoista apua tarvitsevat kotitaloudet ja organisaatiot työn tekijöihin.

Ja meiltä työkalupakissa ovat mukana ohjelmamme, jotka sisältävät tuttuun tapaan erilaisia harjoituksia ja pohdintatehtäviä:

  • Jännä juttu – esim. työhaastatteluihin, puhelinsoittoihin, tapaamisiin tai muihin sosiaalisiin tilanteisiin liittyvän jännityksen käsittelyyn ja lievittämiseen.
  • Hyvän elämän kompassi – alakulon, päämäärättömyyden, ahdistuksen tai pahan olon käsittelyyn ja lievittämiseen.

Lue lisää Tampereen kaupungin sivuilta: Työnhakijan työkalupakki