« Takaisin blogilistaan

Osallistu tutkimukseen sosiaalisista peloista

Kirjoittanut Kirsikka Kaipainen (15. lokakuuta 2014)

Ota osaa Itä-Suomen yliopiston tutkimukseen, joka pyrkii lisäämään tietoisuutta ja ymmärrystä sosiaalisten pelkojen kokemisesta.

Erilaiset sosiaaliset pelot ovat yleinen ongelma yhteiskunnassa, ja siitä miten sosiaalisten tilanteiden pelkoa hoidetaan keskustellaan paljon mediassa ja Internetin keskustelupalstoilla. Mitä sosiaalisten tilanteiden pelko on ja miten sitä hoidetaan? Mitä kokemuksia pelkoon liittyy? Millaisia merkityksiä erilaisilla tilanteilla on?

Itä-Suomen yliopistossa on menossa tutkimus, jossa kerätään yksilöllisiä kokemuksia sosiaalisten pelkojen kokemisesta merkityksellisissä tilanteissa. Tutkijat hakevat nyt noin 25-35-vuotiaita henkilöitä, jotka ovat valmiita kertomaan kokemuksistaan ja ajatuksistaan verkkokyselyssä. Vastausten pohjalta voidaan kehittää tapoja auttaa sosiaalisesti ahdistuneita ihmisiä selviytymään paremmin.

Välitöntä hyötyä tutkimukseen osallistumisesta voi itse saada siinä, että omista kokemuksista kirjoittaminen auttaa jäsentämään niitä. Tiedän tämän omakohtaisestikin. On hienoa, että tällaista tutkimusta tehdään!

Kysely ja lisätietoa tutkimuksesta osoitteessa https://elomake.uef.fi/lomakkeet/8130/lomake.html.