« Takaisin blogilistaan

Oivamieli-palvelu siirtyy VTT:ltä Headstedille

Kirjoittanut Kirsikka Kaipainen (30. toukokuuta 2017)

Henkisen hyvinvoinnin edistämiseen tarkoitettu verkkopalvelu Oivamieli.fi ja siihen liittyvät Oiva-mobiilisovellukset siirtyvät VTT:ltä Headstedille. Siirto mahdollistaa ilmaisen Oiva-palvelun saatavuuden myös jatkossa.

Oivan ovat kehittäneet alun perin VTT:n ja Jyväskylän yliopiston tutkijat Mielen ja kehon eliksiirit -tutkimushankkeessa. Oivalla on aivan erityinen merkitys Headstedin perustajajäsenille, koska olimme kaikki kehitystiimissä mukana ja jo ensimmäisten käyttökokemustulosten myötä alkoi viritä ajatus siitä, että henkisen hyvinvoinnin harjoituksia on tuotava kaikkien saataville mobiili- ja verkkomuodossa.

Oivan Android-app julkaistiin lokakuussa 2013, iOS-versio pian sen jälkeen ja Oivamieli.fi-palvelu näki päivänvalon helmikuussa 2014 Suomen mielenterveysseuran kehitystuen ansiosta. Headsted on ylläpitänyt verkkopalvelua vuoden 2016 alusta lähtien ja nyt tapahtunut siirto onkin luontainen jatkumo tälle yhteistyölle.

Miten Oiva auttaa?

Käyttäjäpalautteen perusteella Oivan harjoitukset auttavat esimerkiksi oppimaan rentoutumaan, keskittymään olennaiseen, suhtautumaan ajatuksiin ja tunteisiin uudella tavalla, kirkastamaan omia arvoja ja vähentämään suorituskeskeisyyttä. Hyväksymis- ja omistautumisterapiaan perustuvien harjoitusten tekemisestä voi olla apua myös stressiin, mielialaongelmiin tai univaikeuksiin. Oiva on osoittautunut hyväksi työvälineeksi myös ammattilaisille. Verkkopalvelun kävijämäärä on ollut tasaisessa kasvussa – alkuvuonna 2017 vierailijoita on ollut yli 80 000.


Stressaa, ahdistaa, masentaa tai et saa unta? Headstedin ohjelmien lisäksi löydät myös Oivamieli.fi-palvelusta oikopolkuja mahdollisesti sopiviin harjoituksiin.