« Takaisin blogilistaan

Headstedin Nettineuvola palkittiin Tampereen ideakilpailussa

Kirjoittanut Toni Vanhala (21. maaliskuuta 2016)

Headstedin Tunnetaitojen nettineuvola voitti hopeaa Hyvinvointia digitaalisilla ratkaisuilla -ideakilpailussa.

Äidin hyvinvoinnilla on suuri merkitys koko perheen hyvinvoinnille. Äidin raskaudenaikaiset ja synnytyksen jälkeiset masennusoireet lisäävät riskiä käytöshäiriöille ja tunne-elämän häiriöille nuoruusiässä. Lapsuuden turvallisen kehitysympäristön tukeminen on resurssien käytön kannalta tehokkain tapa ehkäistä masennusta.

Palkittu ehdotuksemme Tunnetaitojen nettineuvolasta auttaa vanhempia kehittämään tunne- ja vuorovaikutustaitoja, jotka tukevat tasapainoista ja onnellista perheen arkea. Kehitämme yhdessä neuvolan ammattilaisten ja perheiden kanssa verkko-ohjelman, joka sisältää tiivistä tietoa ja psykologisia harjoitteita teksti-, kuva-, ääni- ja videomuodossa.

Osallistamme neuvolan asiakkaat ja ammattilaiset kehitystyön jokaiseen vaiheeseen. Esimerkiksi verkko-ohjelmasta saadun palautteen perusteella kehitämme ja ideoimme uutta sisältöä.

Kehitettävä verkko-ohjelma perustuu Hyvän elämän kompassiin, joka aiemmassa tutkimuksessa vähensi masennusoireita ja kohensi mielialaa vastaavasti kuin perinteinen kasvokkain annettu hoito. Uutena sisältönä Nettineuvolaan lisätään odotusaikaan ja tulevaan elämänmuutokseen liittyvien kokemusten käsittelyyn liittyvää materiaalia ja harjoituksia, jotka osaltaan tukevat vanhemmuutta ja tarjoavat käytännön työkaluja lastenkasvatukseen.

Hyvän elämän kompassista tehty 1,5 vuoden seurantatutkimus osoitti, että ohjelmaa itsenäisesti käyttäneiden masennusoireet (BDI-II) vähentyivät vastaavasti kuin kasvokkain annetussa psykoterapiassa.

Hyvinvointia digitaalisilla ratkaisuilla -ideakilpailussa etsittiin ratkaisuja, jotka motivoivat ja kannustavat kaupunkilaisia oman terveyden, hyvinvoinnin ja omahoidon edistämiseen. Tunnetaitojen nettineuvola sijoittui kilpailussa hopeasijalle. Perusteluissaan tuomaristo korosti erityisesti Headsted Oy:n verkko-ohjelmien erinomaista käyttäjäpalautetta ja valittua kohderyhmää, joka “on välillisten vaikutustensa kautta erittäin tärkeä.”

Kilpailun palkintojenjakotilaisuus järjestettiin Tampereen Virastotalolla maanantaina 21.3. klo 15. Headsted neuvottelee kevään aikana ehdotuksen toteuttamisesta Tampereen kaupungin kanssa. Kilpailussa ensimmäiselle ja kolmannelle sijalle sijoittuivat Klinik Finlandin ja Ambientian ehdotukset.

Onnelliset voittajatiimit. Kuva: Susanna Lyly.

Lue myös: