« Takaisin blogilistaan

Miltä jännitys tuntui?

Kirjoittanut Kirsikka Kaipainen (6. maaliskuuta 2015)

No kamalalta. Mutta siitä voi päästä yli.

Mielenterveys-lehdessä julkaistun jännitystarinan lisäksi pääsin kertomaan videolle, miltä jännittäminen tuntui. Toivon, että tästä on apua muillekin.
Videon katsominen kuukausi haastattelun jälkeen nosti hieman yllättävästikin tunteita pintaan. Koin myötätuntoa tuota ihmistä kohtaan, joka videolla kertoi haavoittuvuudestaan, vaikeuksistaan ja toisaalta asioista, jotka häntä olivat auttaneet. Pääsin tavallaan siihen aikoinaan oivaltamaani "hyvää tarkoittavan ulkopuolisen" asemaan - voisinko kohdella itseäni yhtä lempeästi ja hyväksyvästi kuin muitakin?

Mietin myös, millaisen vaikutuksen kertomani muihin tekee. Mielelläni kuulisin sen, mikäli te lukijat ja katsojat haluatte jakaa kokemuksenne.

Yhdeksään minuuttiin ei millään mahdu kaikki, mitä olisi sanottavaa aiheesta, mutta olen oppinut olemaan murehtimatta sanomatta jääneitä asioita. Eikä haastattelua katsoessani mieleen pyrkinyt kuin muutama "miksi sanoin noin" -ajatus. Hassuja ajatuksia moiset, kun yrittävät sabotoida hyviä asioita ja viedä huomion epäolennaisuuksiin.