« Takaisin blogilistaan

Kouluttaudu verkkointervention tekijäksi

Kirjoittanut Kirsikka Kaipainen (4. marraskuuta 2016)

Ilmaiset ohjelmat on helppo ottaa käyttöön – mutta miten niistä saa eniten irti?

Syksy on edennyt Headstedillä vauhdikkaasti ohjelmien kehittämisen merkeissä. Puuhaamme Tampereen kaupungin kanssa upouutta ohjelmaa lasta odottavien ja pienten lasten vanhempien tunnetaitojen ja hyvinvoinnin tueksi, ja toinen työn alla oleva ohjelma on suunnattu omaishoitajille. Emme toki ole unohtaneet nykyisiäkään ohjelmia – päinvastoin.

Kuten tutkimusten ja tosielämän kokemusten perusteella tiedetään, verkko-ohjelmaa voi toki käydä läpi itsenäisesti ja saada uusia oivalluksia, mutta vielä enemmän siitä saa irti, kun läpikäynnissä on tukena ammattilainen. Ammattilaisen näkökulmasta ohjelmat ovat työväline siinä missä muukin asiakkaalle jaettava materiaali. Ohjelmien periaatteet ja sisällöt on kuitenkin hyvä tuntea, jotta tukea voi antaa aidosti.

Koulutus ma 28.11.

Jos hyväksymis- ja omistautumisterapian menetelmät ovat sinulle jo jossain määrin tuttuja, voit päästä sisälle Headstedin ohjelmiin varsin nopeastikin. Järjestämme Tampereella ma 28.11.2016 klo 10-15 Verkkointerventio omassa työssä -koulutuksen, josta lähdet mukanasi konkreettinen malli verkko-ohjelmien hyödyntämiseen asiakastyössä. Koulutuksen sisältö pähkinänkuoressa:

  • Aamupäivä tarjoaa tiivistä tutkimustietoa verkkointerventioiden vaikuttavista tekijöistä ja hyvistä käytännöistä. Käymme läpi myös kokemuksia ja tutkimustuloksia Headstedin ohjelmista ja Oivamielestä.
  • Iltapäivällä tutustutaan ohjelmien rakenteeseen ja sisältöihin sekä suunnitellaan konkreettisesti, miten ohjelmia voi hyödyntää omassa työssä.

Ilmoittautuminen tähän koulutukseen päättyi pe 11.11. Etkö päässyt mukaan, mutta kiinnostusta olisi? Kevätpuolella on luvassa lisää koulutuksia ja voit päästä eteenpäin myös pikaoppaamme avulla. Lisätietoa muista koulutuspaketeistamme löydät täältä. Ollaan yhteydessä!

Katariina pikakoulutti myös M/S Sostella verkko-ohjelmien käyttöön.

Kouluttautuminen on meillekin tärkeää, jotta oma osaaminen ja ymmärrys kehittyvät. Siksi osallistuimme lokakuun alussa Tonin ja Katariinan kanssa kolmeen pekkaan M/S Soste -koulutus- ja verkostoitumisristeilylle. Sieltä tarttuikin haaviin mukavasti oppia, muun muassa laadukkaan koulutuksen suunnittelusta! Kolmas sektori tekee valtavan paljon hienoa työtä hyvinvoinnin eteen. On syytä mainita myös, että tänä vuonna nuorten mielenterveysseura Yeesi palkittiin Soste-palkinnolla. Erityisen hienoa Yeesissä on, että toiminta lähtee nuorista itsestään ja kaikki ovat hyväksyttyjä omina itsenään. Sellaisesta voimaantumisesta ja hyväksynnästä moni on jäänyt nuorena paitsi.

Hymyt herkässä hyvässä seurassa.