« Takaisin blogilistaan

Jännä juttu uudistuu

Kirjoittanut Kirsikka Kaipainen (1. heinäkuuta 2014)

Jännä juttu -ohjelma uudistui syyskuussa 2014. Heinäkuussa kerroimme uudistuksen taustoista.

Jännä juttu -ohjelman julkaisemisesta on nyt vierähtänyt jokunen kuukausi ja olemme innolla keränneet käyttökokemuksia ja palautetta. Heinäkuussa muu Suomi hiljenee, me taas olemme ottaneet ilon irti viileästä ilmasta, käärineet hihat ja ryhtyneet kurssin uudistuspuuhiin. Miksikö?

Kurssista on tykätty ja se on ollut hyödyllinen, mikä on meille ihan hurjan palkitsevaa:

”Todella kiva kurssi ja koen siitä olleen minulle hyötyä, koska asioiden välttelyn sijaan suhtaudun nykyään jännittämiseen hieman eri tavalla.”
”Sain hyviä ajatuksia ja harjoituksia, jotka ovat jo tulleet mieleen arjessa.”

Mutta parannettavaa ja kehitettävää on myös, esimerkiksi:

”Olisin toivonut enemmän lukumateriaalia ja harjoiteltavaa.”
”Visuaalinen ilme saisi olla mielenkiintoisempi, nyt se on lähinnä lapsenmielinen.”
”Kokemusten ja ajatusten jakaminen muitten kurssilaisten kanssa voisi olla antoisaa.”

Kaikille sopivaa kurssia tuskin pystymme tekemään. Siksi emme siihen pyrikään. Jännän jutun seuraavaan versioon uudistamme ulkoasua, lisäämme materiaalia ja harjoituksia, mutta ennen kaikkea teemme ohjelman rakenteesta avoimemman. Mitä tämä tarkoittaa?

Sitä, että kurssia ei enää tarvitse käydä täysin lineaarisesti läpi, vaan jokainen teema on palasteltu useampaan osaan, joita voi tehdä omaan tahtiin. Aiemmin tehtyihin tehtäviin ja harjoituksiin pääsee myös helpommin palaamaan. Rakenne on vähän niin kuin puu, jonka rungosta kasvaa vahva perusta jännityksen kanssa pärjäämiseen, ja oksista voi valita ne joille lähtee kiipeilemään ja keräämään lisää taitoja. Minä ja Toni tiedämme omastakin kokemuksesta, että osa harjoituksista tepsii yhdelle paremmin kuin toiselle, joten siksi valinnanvaraa on hyvä olla.