« Takaisin blogilistaan

Jännä juttu! kurssi tarjoaa apua jännitykseen

Kirjoittanut Kirsikka Kaipainen (29. tammikuuta 2014)

Huomaa että tämä blogiposti kertoo Jännä juttu -kurssin vanhan version julkaisusta. Uusi, entistä selkeämpi, laajempi ja tavoitteesiin mukautuvampi ohjelmamme on saatavilla, kaikille avoimena ja ilmaisena! Tervetuloa kokeilemaan Jännä juttu -ohjelmaa!

Avasimme Jännä juttu! –nettikurssin tänä aamuna, nyt kaikki tervetuloa kurssille! Jännä juttu on suunnattu jännitysoireista kärsiville ja siitä voi saada apua vaikka esiintymisjännitykseen, luurikammoon tai sosiaalisten tilanteiden pelon käsittelyyn. Kurssi on ilmainen ja avoin kaikille. Aiomme pian lisätä palveluun myös vertaistukipalstan, jolla voi saada vinkkejä ja apua muilta saman ongelman kohdanneilta.

Idea kurssiin syntyi osin tutkimustyön pohjalta ja osin omien kokemustemme innoittamana. Toni kertoikin eilen omista jännityskokemuksistaan ja myös minua jännitys piinasi läpi nuoruusvuosien. Omat oireeni vaikeuttivat pahimmillaan arkipäiväisiä asioitakin kuten kaupassa käyntiä tai tuttujen tervehtimistä, ja saatoin joskus keksiä tekosyitä ettei olisi tarvinnut mennä tilaisuuksiin, joissa joutui tekemisiin ihmisten kanssa. Opimme kuitenkin molemmat monien mutkien kautta omalla tavallamme tulemaan toimeen jännityksen kanssa. Nyt toivomme pystyvämme antamaan apua ahdistukseen, jotta muiden tie irti jännityksestä olisi suorempi ja vähemmän kivinen.

Kurssin sisältö perustuu tieteellisesti tutkittuihin hyväksymis- ja omistautumisterapian menetelmiin. Tieteellinen neuvonantajamme Raimo Lappalainen on tutkinut näitä menetelmiä hyödyntäviä verkko- ja mobiiliohjelmia hyvin pitkään ja tutkimukset osoittavat, että nettiohjelmilla voidaan saavuttaa yhtä myönteisiä vaikutuksia kuin kasvokkain tapahtuvilla hoitomuodoilla.

Olemmeko oikeilla jäljillä? Tutustukaa ja kokeilkaa, tehkää harjoituksia, ja kertokaa toki meille kokemuksianne! Meillä on anonyymi palautelomakekin sitä varten, jos jännittää muuten ottaa yhteyttä :)