« Takaisin blogilistaan

Flunssaa ja uniongelmia

Kirjoittanut (27. huhtikuuta 2015)

Palasin pääsiäisen jälkeen kotiin mukavalta Lapin lomalta, mutta tuliaisiksi olikin tarttunut mukaan jotain aivan muuta kuin mukavaa. Nimittäin perinteinen kevätflunssa.

Yli kaksi viikkoa sairastelin tuon flunssan kourissa ja tällä kertaa tuttujen oireiden rinnalle astui myös uusi kiusallinen ongelma, nimittäin unettomuus.

Eräänä flunssaisena yönä heräsin yöllä huonoon oloon, enkä saanutkaan enää unen päästä kiinni, kuten tavallisesti. Hetken pyörittyäni sängyssä tajusin nousta ylös vuoteesta. Lueskelin hämärässä ja odottelin rauhassa unen tuloa, kunnes puolentoista tunnin päästä väsymys nosti päätään ja sain taas nukahdettua.

En osannut hätääntyä vielä tässä vaiheessa, mutta kun sama tapahtui vielä seuraavana yönä ja sitä seuraavanakin, ehdin jo hieman huolestua. Mietin kolmantena yönä, että tätäkö kaikki yöni tulisivat tästä lähtien olemaan?

Mielessä kävi jo tuttu ilmiö unettomuuden noidankehästä. Kun aluksi on nukahtamisongelmia, saattaa niitä pian alkaa pelkäämään ja seuraavana yönä unen saaminen onkin vaikeampaa jo tuon pelon vuoksi. Tässä vaiheessa noidankehä onkin jo hyvässä vauhdissa.

Onneksi huomasin näiden ikävien ajatusten kierteen ennen kuin se ehti kunnolla alkaakaan. Muistutin itseäni, että kyseessä oli poikkeustapaus ja kun flunssani menisi ohi, niin niin menisivät univaikeutenikin.

Tämä ajatus rauhoitti minua ja osasin suhtautua nukahtamisvaikeuteeni ymmärtäväisesti. Ja kun flunssa sitten lopulta alkoi hellittää, huomasin nukkuvani yö yöltä paremmin, kuten olin arvellutkin.

Jo muutaman unettoman yön jälkeen sain huomata, miten paljon arvostan unta ja hyvin nukuttuja öitä. Osaan nyt olla kiitollinen omasta hyvästä tilanteestani, sillä tiedän monien kamppailevan uniongelmien kanssa jatkuvasti.

Tämän vuoksi julkaisemme aivan kohta nukkumisongelmiin keskittyvän Levollinen uni -ohjelman, josta toivomme olevan hyötyä mahdollisimman monelle uniongelmien kanssa kamppailevalle. Pian julkaistavaan ohjelmaan pääsee tutustumaan täällä.